• Reabilitarea și punerea în valoare a centrului istoric și civic prin atragerea de surse alternative de finanțare și prin stimularea proprietarilor clădirilor monument istoric să investească în restaurarea acestora. Vom acorda scutirea proprietarilor de la plata impozitelor pe clădiri pentru o perioadă de grație de 10 ani pentru cei care investesc în imobile.
 • Reintrarea în posesia unor clădiri-simbol din patrimoniul arădean, precum Teatrul Vechi, Turnul de Apă sau Vama Veche (sau realizarea unor parteneriate public-private) și repunerea acestora în circuitul turistic.
 • Amenajarea unui amplu spațiu pietonal de promenadă în zona centrală, prin regândirea funcționalității Bulevardului Revoluției. Vom utiliza soluțiile propuse în Masterplanul de Circulație, precum și studiul întocmit de arhitecți și ingineri din Arad, studiu total ignorat până acum, de refacere a prospectului stradal al bulevardului. Prin aceste soluții, circulația în zona bulevardului se va diminua considerabil fără a afecta transportul, iar viața socială va fi relansată.
 • Dezvoltarea controlată a spațiilor comerciale din zona centrală, conform unei regulament al CLM, bazat pe Planul Urbanistic al Zonei Protejate, care să pună în valoare zona istorică a municipiului. Propunem scutirea de la plata impozitelor pe o perioada de 5 ani, pentru operatorii economici care investesc în spațiile comerciale din aceasta zonă conform acestui regulament și respectarea normelor estetice privind afișajul, panotajul și amplasarea panourilor publicitare pe clădirile din centru.
 • Reamplasarea monumentelor de for public în zona centrală și refacerea peisagistică a zonei
 • Introducerea în circuitul civil și restaurarea Cetății Aradului, respectiv transformarea ei într-un punct central de atracție al orașului
 • Introducerea în programa tuturor școlilor din municipiu a disciplinei opționale “Istoria Aradului”
  • sebastian says:

   Vă mulțumesc pentru observație. Nu am nici un motiv să șterg mesajul Dvs. Aștept oricând orice sugestii.

 1. Emma says:

  Dle Bulumac, nu am gasit o sectiune potrivita pentru problema care ma macina, asa ca am s-o spun aici.
  La ultima interventie televizata ati spus un cuvant care ingrozeste toti iubitorii de animale din Arad: HINGHERII
  In judet functioneaza mai multe ONG-uri care se ocupa cu adapostirea , vaccinarea, sterilizarea si adoptia animalelor nimanui…si o fac cu dragoste si sacrificii. Cred ca puteati gasi o solutie mai buna pentru cainele care va deranja .
  Cu respect,
  O sustinatoare

  • sebastian says:

   Bună ziua,
   Vă mulțumesc pentru mesaj.

   Asociațiile de protecția animalelor nu au resurse suficiente pentru a acooperi toate zonele orasului. De aceea consider că trebuie apelat si la Gospodarirea Comunala, susținuta din bani publici. Chiar daca și-au facut un renume nu prea bun, rolul hingherilor e să ducaă animalele fără stapan la adăpostul de animale, unde sunt condiții destul de decente. De acolo pot fi adoptați de către iubitorii de animale. In cazul amintit de mine la tv, sunasem la Gospodarirea Comunala pentru că un câine sălbaticit mi-a ucis o pisică și a mușcat un copil. Oricum degeaba au venit pentru că nu l-au putut prinde. Redau mai jos un răspuns pe care l-am dat pe pagina de facebook unei persoane care m-a intrebat despre cum vad eu lucruruile în același domeniu.

   “Adăpostul din Arad este decent, dar s-ar impune o igienizare și sunt convins că s-ar putea accesa fonduri în acest sens. Ar putea fi susținut și gestionate fonduri asfel încât să se asigure medicamentația necesară și mâncare. Știu că tot mai mulți arădeni adoptă animale, dar consider că organizarea unor campanii ar incuraja mai mult adopția. Putem puna la punct o colaborare în acest sens ca să transformăm cât mai mulți câini fără stăpân în câini cu stăpân. Am tot respectul pentru voluntarii care se implică în strângerea de fonduri pentru achiziția de vaccinuri sau mâncare. S-ar mai putea porni o campanie și pentru reducerea risipei de mancare și încurajarea restaurantelor și fast-food-urilor să ducă resturile la adapostul de animale. Știu că la un moment dat un restaurant din zona centrala făcea asta. Mi-aș dori o întâlnire cu ONG-urile de profil pentru a vorbi despre toate aceste probleme și pentru a identifica soluțiile eficiente.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>