• Finalizarea investițiilor de la Palatul Cultural
 • Reabilitarea fostelor cinematografe de cartier și transformarea lor în spații social-culturale, pentru întâlniri, expoziții, evenimente, conferințe aflate la dispoziția comunităților din acele cartiere
 • Reabilitarea și modernizarea interioară a clădirii Teatrului „Ioan Slavici”
 • Construirea unui Centru Cultural multifuncțional, care să adapostească galerii de arta, săli de conferințe, sală de spectacole, Biblioteca Municipală
 • Reabilitarea Teatrului de Marionete
 1. Adina Doba says:

  Sper ca prin ” reabilitarea Teatrului de Marionete ” intelegeti revenirea lui in urbe ca institutie de cultura independenta,asa cum era pana acum 5 ani,cand,Falca(din motive doar de el stiute) a facut acest colhoz cultural-anexand Teatrul de Marionete la Teatrul Clasic “Ioan Slavici”.Cred ca stiti ca Teatrul de Marionete este singurul de acest gen din tara si unul dintre cele 5 din Europa.(La “Tandarica”-Bucuresti fiinta o sectie de marionete,care in urma cu cativa ani a fost desfiintata).Anul acesta,TMA a sarbatorit 65 de ani de existenta(cu amendamentul ca pe ultimii 5 i-a trait fara personalitate juridica).Eu,actor-marionetist la TMA de 25 de ani,impreuna cu colegii mei,va sustin,sperand ca anul viitor,la aniversarea a 66 de ani (a TMA),sa raspundeti invitatiei noastre,sa parasiti pentru o ora fotoliu de primar al orasului si sa-i cantati impreuna cu noi “La multi ani” TEATRULUI DE MARIONETE ARAD-una dintre institutiile de cultura ale orasului din potcoava Muresului .

  • sebastian says:

   Stimată doamnă Doba,
   Vă mulțumesc mult pentru mesaj și susținere.
   Am avut multe luări de poziție în trecut în legătură cu “colhozul cultural” creat la Arad. Îl consider un abuz și un atentat la identitatea culturală a orașului nostru. Cred cu tărie în nevoia ca unele instituții culturale foarte importante pentru oraș (cum este și Teatrul de Marionete) să-și redobândească identitatea și independența.
   Cred că Aradul a suferit în ultimii ani o degradare culturală accentuată și ca om care iubește cultura și artele sufăr din această cauză, la fel ca Dumneavoastră și colegii Dvs. de breaslă.
   Vă asigur că voi acorda o importanță majoră tuturor temelor și instituțiilor care țin de cultură în Arad. Nu cred că ne putem reconstrui orașul fără a acorda importanța cuvenită culturii și educației.
   Revenind la prima parte a întrebării Dvs. prin “reabilitare” mă refer și la nevoia refacerii interioarelor Teatrului de Marionete, deoarece știu că sunt necesare în clădire o serie de investiții.
   Programul meu legat de revitalizarea culturală a Aradului este foarte vast. Momentan am introdus pe site doar câteva elemente importante. Dar voi reveni în zilele următoare cu o descriere mult mai detaliată a propunerilor mele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>