Ieri am trimis o notificare și am solicitat un drept la replică ziarului de partid ARQ, deținut de parlamentarul PNL Arad – Glad Varga, ca reacție la un articol absurd și calomnios. Nu știu dacă își vor cere scuze public și nici dacă vor publica dreptul meu la replică, așa cum ar avea obligația, de aceea îl redau mai jos pentru a fi cunoscut opiniei publice arădene și nu numai:

Către redacția “ARQ ARAD”

Articolul ”Bulumac metehne tip PSD în PLUS Arad” publicat de dvs. în data de 5 februarie este nefondat și reprezintă, nu doar o regretabilă expresie a lipsei de profesionalism jurnalistic, dar mai cu seamă un act de iresponsabilitate profund dăunatoare subsemnatului.

Afirmațiile publicate de redacția dvs. nu sunt susținute de vreo probă și nu sunt rezultatul vreunor verificări. 𝐈̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐚𝐬̗𝐢 𝐭𝐢𝐦𝐩, 𝐚𝐯𝐚̂𝐧𝐝 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐚̆ 𝐳𝐢𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐀𝐑𝐐 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞𝐭̗𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐍𝐋 – 𝐆𝐥𝐚𝐝 𝐕𝐚𝐫𝐠𝐚 𝐬̗𝐢 𝐬𝐨𝐭̗𝐢𝐚 𝐥𝐮𝐢 (𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬̗𝐢 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫), 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥 𝐦𝐢 𝐬𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐠𝐫𝐚𝐛𝐚̆ 𝐮𝐧 𝐚𝐭𝐚𝐜 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜. 𝐒𝐩𝐮𝐧 𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐝𝐞𝐨𝐚𝐫𝐞𝐜𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐩𝐢𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐚 𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝐫𝐚𝐝 𝐦𝐚̆ 𝐯𝐞𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̗𝐢𝐚 𝐏𝐍𝐋, 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐫𝐢𝐞𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐳𝐢𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝-𝐯𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆.

Subliniez faptul că anterior publicării articolului nu am fost contactat în vederea verificării punctului meu de vedere cu privire la acuzațiile aduse, iar prin faptul că nu mi-a fost acordat un drept la replică sau posibilitatea de a reacționa la astfel de acuzații au fost încălcate atât prevederile legale, cât și normele deontologice, în conformitate cu care ziariștii pofesioniști își exercită cu bună credință meseria.

𝐏𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐮𝐬 𝐚𝐭̗𝐢 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐥𝐜𝐚𝐭 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐨𝐧𝐭𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐣𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭, 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̗𝐢𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢, 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐢𝐠𝐨𝐚𝐫𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬̗𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐝𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐂𝐄𝐃𝐎, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐩𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞𝐦𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐮𝐦𝐚𝐧𝐚̆, 𝐫𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚𝐭̗𝐢𝐚, 𝐨𝐧𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̗𝐢 𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐞𝐚 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐢 𝐒𝐞𝐛𝐚𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐁𝐮𝐥𝐮𝐦𝐚𝐜.

În acest context, raportat la afirmațiile dvs. nefondate :“Sursele noastre spun că Bulumac a apelat metode tipice celor de la PSD pentru a câștiga competiția internă din PLUS Arad. Aceștia spun că Bulumac ar fi oferit bani președintelui PLUS Arad pentru a fura voturi în favoarea lui Bulumac. Zvonul cum că președintele PLUS ar fi mână în mână cu Bulumac este alimentat de amenințările mai multor membri din PLUS care anunță cu demisia dacă candidatura lui Bulumac nu va fi invalidată. “, fac următoarele precizări:

– acuzele d-voastră sunt absurde având în vedere că 𝐢̂𝐧 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐏𝐋𝐔𝐒 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̗𝐢𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐚𝐥𝐞𝐬̗𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐯𝐨𝐭 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜, 𝐚𝐧𝐨𝐧𝐢𝐦, 𝐢𝐚𝐫 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐚𝐠𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐠𝐞𝐬𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̗𝐭𝐢

– amenințările la care faceți referire sunt pur fictive, în realitate fiind vorba de solidaritate s̗i spirit democratic al unei filiale care 𝐬̗𝐢-𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐬 𝐢̂𝐧 𝐦𝐨𝐝 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭𝐢𝐜 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐀𝐫𝐚𝐝.

Este de notorietate faptul că în momentul de față se desfășoară procedura de evaluare a candidaților PLUS de către Biroul Județean, precum și de validare a candidaților PLUS pentru alegerile locale de către conducerea centrală a partidului. Prin modalitatea neadecvată si neprofesionistă în care ați tratat subiectul, mi-ați afectat șansele pentru confirmarea de către Biroul Național.

Articolul cu titlul ”Bulumac metehne tip PSD in PLUS Arad” are un caracter evident calomnios la adresa mea, iar dreptul meu la imagine este afectat în mod negativ și îmi provoacă daune pentru a căror recuperare mă voi îndrepta împotriva redacției și a persoanelor de autoritate care au permis sau încurajat publicarea acestuia.

În concluzie vă solicit:

– 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞𝐭̗𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚̆ 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐭𝐢𝐭𝐥𝐮𝐥 ❞𝐁𝐮𝐥𝐮𝐦𝐚𝐜 𝐦𝐞𝐭𝐞𝐡𝐧𝐞 𝐭𝐢𝐩 𝐏𝐒𝐃 𝐢𝐧 𝐏𝐋𝐔𝐒 𝐀𝐫𝐚𝐝.❞

– 𝐬𝐚̆ 𝐫𝐞𝐝𝐚𝐜𝐭𝐚𝐭̗𝐢 𝐮𝐧 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥 𝐢̂𝐧 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐬𝐮𝐥 𝐜𝐚̆𝐫𝐮𝐢𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐢𝐳𝐚𝐭̗𝐢 𝐟𝐚𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐚̆ 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̗𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐩𝐭 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭̗𝐢𝐞 𝐧𝐮 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐧𝐢𝐜𝐢𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐯𝐞𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐝𝐯𝐬. 𝐬𝐚𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐯𝐫𝐞𝐮𝐧 𝐟𝐞𝐥 𝐬̗𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐢̂𝐦𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̗𝐢 𝐬𝐜𝐮𝐳𝐞 𝐢̂𝐧 𝐥𝐞𝐠𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐫𝐚̆𝐭𝐚̆𝐜𝐢𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐳𝐢𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 𝐀𝐑𝐐.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>